Aanbiedingen

Beste mensen, i.v.m. corona gaan wij vanaf deze week een dag langer open en wel op donderdag van 8.00 uur tot 18.00 uur. Dit doen we omdat we dan meer spreiding hebben. Tevens kunnen wij uw bestelling in overleg bij u afleveren. U kunt u bestelling doorgeven via ons mailadres dorienvanabeelen@gmail.com.

Verder kunnen wij u mee delen dat u vanaf morgen ook met de pin kunt betalen.

ELKE WEEK KUNNEN WIJ U VOORZIEN VAN U DAGELIJKSE VERSE VITAMIENTES

Aanbiedingen week 14

 

deze week in de reclame champignons per doosje € 0,99

 

 

 

 

CHIQUITA BANANEN  € 1.75 PER KILO

   

 

HOLLANDSE CONFERENCE PEREN 1.45 PER KILO

pop_peer_Conference_2[1]

 

 

LEKKER OM TE KOKEN OF OM ZO TE KNABBELEN WASPEEN PER 500 GRAM € 0.49

600[1]600[1]600[1]

EEN VERGETEN GROENTE PASTINAAK € 0.89 PER STUK

PASTINAAK OVENSCHOTEL

Whole fresh Parsnips

 

Bereidingswijze

-Snijd de tomaten in vier en verwijder de zaadlijsten. snijd het vruchtvlees van de tomaten in kleine blokjes. Snijd de wortel in kleine blokjes en snipper de ui fijn.
-Borstel de champignons schoon en hak ze fijn. Schil de pastinaak, snijd in grote stukken en kook gaar in lichtgezouten, kokend water. Laat de pastinaak goed uitstomen.

-Verhit ondertussen voor de saus de olijfolie in een pan en stoof hierin de ui en de wortel zachtjes aan tot wanneer de ui glazig is. Voeg de knoflook, de champignons en de geconcentreerde tomatenpuree toe en laat alles even mee stoven.
-Bestrooi het geheel met de bloem en voeg nu de tomatenblokjes, de tijm, de laurier en de cashewnoten toe.
-Giet de bouillon er bij en breng alles langzaam aan de kook. Laat 15 minuten sudderen tot de saus mooi is ingedikt.
-Maak de puree. Warm de melk op samen met de boter, wat peper van de molen, zeezout en nootmuskaat. Prak de pastinaak fijn met een pureestamper en meng er de melk en de platte kaas onder tot een smeuïge puree.
-Werk de ovenschotel verder af. Breng de stoverij op smaak met peper, zout en de Worchestershire saus. Verwijder de tijm en de laurier en stort alles uit in een ovenschaal. Verdeel de pastinaakpuree erover en bestrooi het geheel met de geraspte kaas.

ZET IN DE OVEN:

Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 200°C en bak het geheel af tot wanneer er zich een mooi goudbruin korstje heeft gevormd.

GEROOSTERDE PASTINAAK

 

  • 3 pastinaak
  • 250 g winterpeen
  • 500 g kruimige aardappelen, roodschillig
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 240 g gerookt ontbijtspek (stukje)
  • 150 g witte kaas
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaken en winterpeen, halveer in de breedte en snijd in de lengte in staafjes. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in partjes. Schep de groenten en aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat. Pureer de olie met de knoflook en tijm met de staafmixer. Verdeel over de aardappelen en groenten. Bak ca. 35 min. in de hete oven.
  • Snijd ondertussen het spek in plakjes en bak in 5 min. uit. Schep met het bakvet na 25 min. oventijd tussen de groenten op de bakplaat. Verdeel de aardappelen, groenten en spek over een platte schaal en verkruimel de witte kaas erover. Serveer lauwwarm. Bon appétit!

 

EEN ANDERE LEKKERE GROENTE PAKSOI PER STUK € 0.99

PAKSOI MET KIP EN KRIELTJES

Ingredients
  • 2 kipfilets
  • 200 gr krieltjes
  • 1 paksoi, in reepjes gesneden
  • 2 eetlepels ketjap
  • 2 theelepels sambal
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • olijfolie of wokolie
  • eventueel peper en zout
Directions
  • Step 1 Kook de krieltjes 10 minuten voor
  • Step 2 Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes en marineer met de ketjap, sambal, citroensap en wat peper en zout.
  • Step 3 Laat ca. 10 minuten in de marinade staan
  • Step 4 Verhit de olie in de wok
  • Step 5 Braad de kipfiletreepjes ca 10 minuten en fruit de knoflook, sjalotjes en rode ui mee en voeg ook de krieltjes toe
  • Step 6 Snijd de paksoi in reepjes en leg de bladeren en steeltjes apart
  • Step 7 Voeg na 7 minuten de paksoi-steeltjes toe
  • Step 8 Voeg in de laatste minuut nog even de paksoi-blaadjes toe
  • Step 9 Alles even goed door elkaar mengen en eet smakelijk

Rijst met paksoi, kastanjechampignons, gember en garnalen 

paksoi garnalen

Lekker roerbakgerecht met pure smaken. Met zowel verse als gemalen gember. En met wat verse knoflook en gemalen kurkuma. De combinatie met paksoi maakt het resultaat heerlijk fris, knapperig en met veel smaak.

Ingrediënten voor 2 personen

1 struikje paksoi
8 kastanjechampignons
2 handjes diepvriesgarnalen
3 cm gember
1 teen knoflook
100 ml sherry medium dry
1 theelepel kurkuma
1/2 theelepel gemalen koriander
1/2 theelepel gemberpoeder
1 theelepel aardappelzetmeel of 2 theelepels heldere allesbinder
scheutje limoensap
2 eetlepels rijstolie

Bereiden

Snijd het wit van de paksoi in boogjes van 2 cm. hak het blad fijn. hak de knoflook fijn en snijd de gember in flinterdunne reepjes. Halveer de champignons. Zet de wok op hoog vuur en rooster de kurkuma, gemberpoeder en de koriander tot het een beetje gaat roken. Zet het vuur laag en doe de olie erbij. Even goed mengen en dan de knoflook, gemberreepjes en het wit van de paksoi 2 minuten roerbakken. Voeg dan de champignons toe en roerbak nog 3 minuten. Blus af met de sherry. Laat 5 minuten zacht pruttelen. Voeg dan de garnalen en het groen van de paksoi toe en laat nog 5 minuten op laag vuur gaar worden. Breng op smaak met peper, zout en limoensap. Bind licht af met de aardappelzetmeel of allesbinder. Serveer met rijst. Eet smakelijk.

paksoi[1]paksoi[1]paksoi[1]

 

 

 

.

 

 

 

 

ELKE WEEK KUNNEN WIJ U VOORZIEN VAN VERSE GROENTE EN FRUIT

OOK KUNNEN WIJ U VOORZIEN VAN EEN FRUITSCHAAL

TIJDENS DE CORANA VIRUS ZIJN WIJ NU OP DONDERDAG OPEN VAN 8.00 UUR TOT 18.00 UUR

ELKE VRIJDAG GEOPEND VAN 8.00 UUR TOT 20.00 UUR

ELKE ZATERDAG GEOPEND VAN 8.00 UUR TOT 17.00 UUR