Broccolisoep Ingrediënten 4 personen Scheutje olijfolie 2 sjalotjes of 1 ui groentebouillon blokjes 500 gr broccoli 200 ml creme fraiche of kookroom Verse bieslook of bosui om te garneren Bereiding Verhit de olie in een soeppan. Fruit de gesnipperde sjalotjes of ui 2 minuten. Voeg de broccoli in roosjes toe en vervolgens 1 liter water en breng aan de kook. Voeg de groentebouillonblokjes en wat bieslook toe aan het water en laat 10 tot 12 min koken. Pureer de soep met een staafmixer glad. Roer ca. 2 eetlepels creme fraiche er door of de helft van de kookroom. Serveer de broccolisoep met wat extra crème fraiche of kookroom en verse bieslook. Tip: ik gebruik altijd 1 groentebouillonblokje voor 1 liter water en breng de soep daarna zelf nog eventueel op smaak met een beetje peper en zout. De broccolisoep is lekker met wat gebakken spekjes of gerookte zalm.
Mandarijnen bevatten erg veel vitamine C en anti-oxidanten, ze bevatten nauwelijks vet en geen cholesterol, maar wel weer vezels. Naast Vitamine C bevatten mandarijnen ook vitamine A, B1, B2, B6 en B11 en de mineralen Calcium, Fosfor, Magnesium en Zink.