€ 2.45 voor 200 gram peulen en 300 gram waspeen€/mo
week 16 Peulen en waspeen
peulen en waspeen
Witlofschotel voor 3 personen 3 flinke stronken witlof 6 plakken ham 600 gr kruimige aardappels Verse bieslook 30 gr boter 250 gr creme fraiche scheutje melk peper en zout Handje kaas Breng een pan water aan de kook en kook de aardappels in ca 15 min gaar. Giet ze af en stamp ze fijn. Voeg de creme fraiche toe, boter, peper, zout en een scheutje melk en pureer tot een puree. Snijd de bieslook fijn en schep door de aardappelpuree. Verdeel de puree over een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de witlof en snijd eventueel de harde bittere kern er uit. Kook de witlof 3 minuutjes voor. Giet af en laat goed uitlekken. Wikkel elke helft witlof in een plak ham. Leg de ham op de puree. Bestrooi de ovenschotel royaal met kaas. Zet de ovenschaal ongeveer 25 min in de oven. Gebruik eventueel de laatste paar minuten de grill
Courgette soep ingrediënten 4 personen 1 grote ui 2 teentjes knoflook 2 courgettes (in blokjes) 1 groentebouillonblokje 3 takjes verse munt 125 ml slagroom 800 ml water Zout en peper scheutje olijfolie Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de ui glazig. Snijd de knoflook klein en fruit nog 2 min op laag vuur mee. Voeg ook de blokjes courgette toe en bak nog een paar minuten mee. Voeg het water en de bouillonblokjes toe breng aan de kook. Scheur de blaadjes munt van de takken en hak fijn en voeg toe aan de pan met courgette. Zet het vuur uit en pureer de soep met de staafmixer en roer de slagroom er door. Breng de courgettesoep eventueel nog op smaak met wat extra peper en zout en verwarm nog een minuutje door. Garneer de soep eventueel met een takje munt en wat extra courgetteblokjes.
tommy snoeptomaat een heerlijk tussendoor tomaatje
asperge stukken voor in de soep op is op
We gaan weer beginnen de eerste pootaardappels, plantuitjes, tuinbonen sla en koolplanten zijn weer binnen tevens hebben we verschillende soorten groenten zaden