3.25€/ 200 gram + 300 gram
week 49 Peulen en waspeen
200 gram peulen en 300 gram waspeen
Bloemkool soep 500 gr bloemkool 1 eetlepel olie 700 ml water 1 groente bouillonblokje 1 sjalotje 1 theelepel tijm 1 teentje knoflook 75 ml kookroom (plantaardig) peper en zout 1 bosui (of peterselie om te garneren) Snijd de bloemkool in roosjes en de stam in kleine stukjes. Snipper de sjalot en knoflook en fruit deze aan in een pan met een beetje olie en voeg een snufje tijm toe. bloemkoolsoep_01.jpgbloemkoolsoep_02.jpgbloemkoolsoep_03.jpg Voeg de bloemkool toe en vervolgens het water en het bouillonblokje. Breng aan de kook en kook 15 minuutjes. Pureer daarna met een staafmixer fijn. Voeg de room toe en roer er doorheen. Proef of de soep nog een beetje peper of zout nodig heeft. Garneer de soep met wat peterselie of bosui.
Witlofschotel voor 3 personen 3 flinke stronken witlof 6 plakken ham 600 gr kruimige aardappels Verse bieslook 30 gr boter 250 gr creme fraiche scheutje melk peper en zout Handje kaas Breng een pan water aan de kook en kook de aardappels in ca 15 min gaar. Giet ze af en stamp ze fijn. Voeg de creme fraiche toe, boter, peper, zout en een scheutje melk en pureer tot een puree. Snijd de bieslook fijn en schep door de aardappelpuree. Verdeel de puree over een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de witlof en snijd eventueel de harde bittere kern er uit. Kook de witlof 3 minuutjes voor. Giet af en laat goed uitlekken. Wikkel elke helft witlof in een plak ham. Leg de ham op de puree. Bestrooi de ovenschotel royaal met kaas. Zet de ovenschaal ongeveer 25 min in de oven. Gebruik eventueel de laatste paar minuten de grill
Conference is sappig en ‘smeltend’ iets korrelig van structuur. De schil is vrij stevig en de Conference is daarom heerlijk om uit het vuistje te eten maar ook in een frisse fruitsalade.
trostomaten heerlijk om zo te eten of een soepje mee te maken