week 4 Ze zijn er weer de overheerlijke Creta sinaasappels

Rode kool met appeltjes: ouderwets lekker en heel makkelijk om zelf te maken! Ingrediënten 4 personen 1 rode kool, ongeveer een kilo 1, 5 dl water 6 kruidnagels 2 tl zout 1 laurierblaadje 2 jeneverbessen 1 tl kaneelpoeder 1 el stroop 2 el azijn 2 appels, bijv goudreinette 1 el boter 1 tl suiker Bereidingswijze - Verwijder de buitenste bladeren van de kool. Hak de kool in vieren en snijd de harde stronk weg. Schaaf of snijd de kool in dunne reepjes - Doe de rode kool in de pan - Voeg de volgende ingrediënten toe: water, zout, kruidnagels, laurierblaadje, jeneverbessen, kaneel, stroop en azijn - Schep door elkaar en breng aan de kook - Laat het met de deksel op de pan ca 1 uur heel zachtjes koken. Schep af en toe om - Schil intussen de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in dunne plakken en halveer vervolgens de plakken - Schep de appelstukjes door de rode kool. Met het deksel schuin op de pan de kool nog ongeveer een half uur gaar koken en het teveel aan water laten verdampen. Af en toe omschepp
De Goudreinet is een zoetzure appel met zacht vruchtvlees. Deze appelsoort staat bekend om de verwerking tot appelmoes, maar is ook geschikt voor het maken van sap, appelballen, gebak en salades. De kleur varieert van groengeel tot bronsachtig met vaak een blos. De Goudreinet wordt ook wel Rode Boskoop genoemd.
lekker voor in de erwtensoep
Paksoy lekker om een stamppotje van te maken of om te wokken
De Elstar is een appel met een lekker aroma. Hij is zoetzuur van smaak en het lekkerst uit de hand als gezond tussendoortje. Het vruchtvlees is heerlijk sappig.