Wij houden van lekker gezond eten!

Wij verkopen het gehele jaar verse en lang houdbare producten en diverse salades. Bij dit assortiment ontbreken ook niet de smaakvolle aardbeien en de lekkerste asperges uit Brabant. 

 

Met liefde verkopen wij al meer dan 50 jaar verse groente en fruit voor Boxtel en omgeving. Wij zijn het gehele jaar open op vrijdag en zaterdag.

 

Dorien van Abeelen

 

Alle aanbiedingen

1.49/ pond
  • week 38 Muskaat druiven

Muskaatdruiven zijn lekker grote druiven. Deze mooie druiven hebben een ontzettend zoete smaak
1.49/ stuk
  • Savooiekool

½e savooiekool 250 gram champignons 700 gram aardappelen 500 gram gehakt (half-om-half) ½ recept voor Mexicaanse kruiden flinke handvol geraspte kaas 100 ml room peper en zout naar smaak 1 eetlepel tomatenpuree olijfolie Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Schil de aardappelen en snijd deze in plakken. Kook de plakken bijna helemaal gaar in ongeveer 10 minuten, de exacte tijd is afhankelijk van de dikte van de plakken. Was de savooiekool en snijd deze in stukken, niet al te groot. Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier. Snijd de champignons vervolgens in plakjes.Verwarm een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de champignons mooi goudbruin. Voeg dan de savooiekool toe en bak nog ongeveer 10 minuten langer. Roer af en toe om aanbranden te voorkomen. Zet het vuur laag, voeg de room en een scheut water toe en plaats een deksel op de bakpan. Laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes garen. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Verhit ondertussen een middelgrote bakpan op hoog vuur en voeg een beetje olijfolie toe. Bak het gehakt rul en voeg dan Mexicaanse kruiden en tomatenpuree toe. Bak dit nog enkele minuten om de tomatenpuree te ontzuren. Haal de deksel van de pan met kool en laat het vocht verdampen. Breng de romige kool op smaak met peper en zout. Verdeel het kruidige gehakt over de ovenschaal en verdeel daar de kool en champignons over. Verdeel dan ook de aardappelschijfjes bovenop en maak af met een laag geraspte kaas. Bak de savooiekool ovenschotel gaar en mooi goudbruin in ongeveer een half uur. Eet smakelijk!
1.49/ bos
  • Bospeen

Bospeen groeit niet in het bos of in bossen, maar het zijn lange slanke penen, die met het groene loof eraan worden verkocht. De worteltjes worden samen gebonden tot een bos en komen zo in de handel. Ze worden dus niet per gewicht verkocht, maar je koopt ze per bos.
1.90/ twee kilo
  • Uien

0.79/ stuk
  • Koolrabi

4 personen 1 kg. krieltjes 4 koolrabi's (ca. 1 kg.) 4 tenen knoflook 4 takjes rozemarijn olijfolie 4 varkensschnitzels (of een ander stukje vlees) boter om in te bakken grof zeezout. Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet ook vast een flinke ovenschaal of schoon bakblik klaar. Zet een pan met kokend water op het vuur om zo de koolrabi kort in te garen. Snijd de boven- en onderkant van de koolrabi's en snijd er met een fijn mes de schil vanaf. Het makkelijkst gaat dit door je mes langs de schil in de koolrabi te steken en langzaam rondom te snijden. Snijd de koolrabi's in grove stukken maar niet al te groot. Kook de stukken koolrabi in zo'n 7 minuten tot ze half gaar zijn, haal de stukken er uit (bv. met een schuimspaan) en laat even uitlekken. Verdeel ze nu over het bakblik en sprenkel er ruim olijfolie over, strooi er nog wat grof zeezout overheen en schuif 35 minuten in de voorverwarmde oven. Boen intussen de krieltjes even schoon maar houd ze in de schil, grote krieltjes halveer je eventueel. Pel de tenen knoflook en snijd in kleine stukjes, ze mogen wel wat groter zijn dan wanneer je knoflook bijvoorbeeld snippert. Ris de rozemarijn van de takjes en hak fijn. Hussel de krieltjes in een mengkom met de stukjes knoflook, de rozemarijn, flink wat olijfolie en grof zeezout. Strooi de aardappeltjes na 10 minuten bij de koolrabi op de bakplaat en laat nog zo'n 25 minuten meeroosteren. Draai met een vleestang de stukken koolrabi meteen even om. Laat de schnitzels op kamertemperatuur komen en smelt een klontje boter in een flinke koekenpan of hapjespan. Bak de schnitzels aan beide kanten kort aan en bak ze daarna op middelhoog vuur zo'n 7 minuten per kant. Als de schnitzels mooi goudbruin zijn en de binnenkant gaar kan je deze serveren met de geroosterde koolrabi en krieltjes.
1.50/ kilo
  • Hollandse conference peren

Conference is sappig en ‘smeltend’ iets korrelig van structuur. De schil is vrij stevig en de Conference is daarom heerlijk om uit het vuistje te eten maar ook in een frisse fruitsalade.