per kilo € 1.35 per 5 kilo € 6.00 en per 10 kilo € 10€/mo
Week 28 Frieslander aardappels
Frieslander aardappels aardappelen van uitstekende kwaliteit en zijn zeer goed van smaak. Met hun mooie ovale vorm en lichtgele kleur is het een ware parel onder de aardappelen.
Bloemkool soep 500 gr bloemkool 1 eetlepel olie 700 ml water 1 groente bouillonblokje 1 sjalotje 1 theelepel tijm 1 teentje knoflook 75 ml kookroom (plantaardig) peper en zout 1 bosui (of peterselie om te garneren) Snijd de bloemkool in roosjes en de stam in kleine stukjes. Snipper de sjalot en knoflook en fruit deze aan in een pan met een beetje olie en voeg een snufje tijm toe. bloemkoolsoep_01.jpgbloemkoolsoep_02.jpgbloemkoolsoep_03.jpg Voeg de bloemkool toe en vervolgens het water en het bouillonblokje. Breng aan de kook en kook 15 minuutjes. Pureer daarna met een staafmixer fijn. Voeg de room toe en roer er doorheen. Proef of de soep nog een beetje peper of zout nodig heeft. Garneer de soep met wat peterselie of bosui.
trostomaten heerlijk om zo te eten of een soepje mee te maken
pruimen lekker om te snoepen
huzarensalade lekker gemakkelijk tijdens de carnaval