Wij houden van lekker gezond eten!

Wij verkopen het gehele jaar verse en lang houdbare producten en diverse salades. Bij dit assortiment ontbreken ook niet de smaakvolle aardbeien en de lekkerste asperges uit Brabant. 

 

Met liefde verkopen wij al meer dan 50 jaar verse groente en fruit voor Boxtel en omgeving. Wij zijn het gehele jaar open op vrijdag en zaterdag.

 

Dorien van Abeelen

 

Alle aanbiedingen

075/ stuk
  • week 18 Rode paprika

Paprika soep 4 personen 2 rode paprika’s 1 ui 2 teentjes knoflook 1 grote wortel 2 eetlepels olijfolie 2 theelepels paprikapoeder 2 tomaten 700 ml water (of meer) 1 groente bouillontablet 125 ml kookroom of slagroom Zout en peper Peterselie voor de garnering Direct in je mandje bij: jumbo-logo Wijntip van Gall & Gall: Bekijk mijn wijntip bij dit recept Birthe van Meegeren - sommelier Bereiding Snijd de paprika’s in vieren, verwijder de zaden en zaadlijsten en snijd blokjes. Schil de wortel en snijd ook in blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en fruit eerst de ui en knoflook aan en voeg na ongeveer 5 minuten ook de paprikablokjes en wortel toe. Bak dit nog ongeveer 5-10 minuten. Snijd de tomaten in kwarten en voeg dit bij de groenten. Voeg hier ook het paprikapoeder bak nog 2 minuten mee. paprika_soep_01.jpgpaprika_soep_02.jpgpaprika_soep_03.jpg Voeg het water toe en breng aan de kook, voeg dan het bouillonblokje toe en roer goed door. Laat de soep nog 10 minuten pruttelen
1.45/ krop
  • Multi colour sla

multi colour sla drie kleurensla
1.75/ bos
  • Bospeen

Bospeen groeit niet in het bos of in bossen, maar het zijn lange slanke penen, die met het groene loof eraan worden verkocht. De worteltjes worden samen gebonden tot een bos en komen zo in de handel. Ze worden dus niet per gewicht verkocht, maar je koopt ze per bos.
2.25/ pond
  • Sperziebonen

Sperziebonen/gehakt schotel Ingrediënten 4 personen 600 gr rundergehakt 500 gr sperziebonen (5 minuten geblancheerd) 2 el olijfolie 2 Spaanse pepers fijn gesneden 4 teentjes knoflook 1 gele paprika in reepjes gesneden 2 dl creme fraiche 2 el fijngehakt bonenkruid 2 grote uien gesnipperd peper en zout heerlijk met wat verse Basilicum (naar wens), , Bereidingswijze Verhit in een wok de olie en bak het gehakt kruimig. Voeg de Spaanse pepers, de knoflook, de ui en de paprika toe. Roer alles goed door elkaar Wanneer de uien glazig worden voeg je de boontjes, de creme fraiche en het bonenkruid toe en roer je alles goed door elkaar. Dek het gerecht af en laat circa 10 minuten op laag vuur stoven. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
1.95/ kilo
  • Conference peren

Conference is sappig en ‘smeltend’ iets korrelig van structuur. De schil is vrij stevig en de Conference is daarom heerlijk om uit het vuistje te eten maar ook in een frisse fruitsalade.
0/ stuk
  • We gaan weer beginnen de eerste pootaardappels, plantuitjes, tuinbonen sla en koolplanten zijn weer binnen tevens hebben we verschillende soorten groenten zaden