
Aardbeien taart: 5 eieren 150 gr suiker 125 gr bloem 25 gr maïzena 1 zakje vanillesuiker snufje zout 1 eetlepel citroensap Topping: 125 ml mascarpone verse munt 1 eetlepel suiker 125 ml slagroom 250 gr aardbeien Benodigdheden Springvorm van ca 26 cm Bereiding Verwarm de oven voor op 140° graden. Bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier. Vet de gehele vorm in en bestuif met een beetje bloem. Leg de eieren van te voren even in warm water (niet te heet) en mix ze daarna samen met de suiker, citroensap en vanillesuiker 10 minuten luchtig en schuimig. Zeef de bloem, maïzena en een snufje zout er bij en spatel deze met een houten lepel of spatel er luchtig doorheen. Giet of schep het beslag in de springvorm en zet niet te hoog in de oven. Verwarm nu de oven naar 175° graden en bak de biscuittaart in ca. 45 minuten gaar. Laat de taart afkoelen en haal uit de vorm. Mix de mascarpone romig en voeg ook de slagroom en 1 eetlepel suiker toe en mix tot een romig geheel. Besmeer de bovenzijde van taart met een
IJsbergsla is rijk aan vitamine K en een goede bron van vezels. Vitamine K is belangrijk voor de normale stolling van je bloed en is betrokken bij de opname van calcium in je botten. Calcium helpt je botten sterk te houden.
3.25€/ 200 gram peulen + 300 gram waspeen
peulen en waspeen

Paprika soep 4 personen 2 rode paprika’s 1 ui 2 teentjes knoflook 1 grote wortel 2 eetlepels olijfolie 2 theelepels paprikapoeder 2 tomaten 700 ml water (of meer) 1 groente bouillontablet 125 ml kookroom of slagroom Zout en peper Peterselie voor de garnering Direct in je mandje bij: jumbo-logo Wijntip van Gall & Gall: Bekijk mijn wijntip bij dit recept Birthe van Meegeren - sommelier Bereiding Snijd de paprika’s in vieren, verwijder de zaden en zaadlijsten en snijd blokjes. Schil de wortel en snijd ook in blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en fruit eerst de ui en knoflook aan en voeg na ongeveer 5 minuten ook de paprikablokjes en wortel toe. Bak dit nog ongeveer 5-10 minuten. Snijd de tomaten in kwarten en voeg dit bij de groenten. Voeg hier ook het paprikapoeder bak nog 2 minuten mee. paprika_soep_01.jpgpaprika_soep_02.jpgpaprika_soep_03.jpg Voeg het water toe en breng aan de kook, voeg dan het bouillonblokje toe en roer goed door. Laat de soep nog 10 minuten pruttelen
nectarine ze zijn er weer een lekker sappige vrucht