Week 20 Hollandse bloemkool
Bloemkool soep 500 gr bloemkool 1 eetlepel olie 700 ml water 1 groente bouillonblokje 1 sjalotje 1 theelepel tijm 1 teentje knoflook 75 ml kookroom (plantaardig) peper en zout 1 bosui (of peterselie om te garneren) Snijd de bloemkool in roosjes en de stam in kleine stukjes. Snipper de sjalot en knoflook en fruit deze aan in een pan met een beetje olie en voeg een snufje tijm toe. bloemkoolsoep_01.jpgbloemkoolsoep_02.jpgbloemkoolsoep_03.jpg Voeg de bloemkool toe en vervolgens het water en het bouillonblokje. Breng aan de kook en kook 15 minuutjes. Pureer daarna met een staafmixer fijn. Voeg de room toe en roer er doorheen. Proef of de soep nog een beetje peper of zout nodig heeft. Garneer de soep met wat peterselie of bosui.
IJsbergsla is rijk aan vitamine K en een goede bron van vezels. Vitamine K is belangrijk voor de normale stolling van je bloed en is betrokken bij de opname van calcium in je botten. Calcium helpt je botten sterk te houden.
Courgette soep ingrediënten 4 personen 1 grote ui 2 teentjes knoflook 2 courgettes (in blokjes) 1 groentebouillonblokje 3 takjes verse munt 125 ml slagroom 800 ml water Zout en peper scheutje olijfolie Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de ui glazig. Snijd de knoflook klein en fruit nog 2 min op laag vuur mee. Voeg ook de blokjes courgette toe en bak nog een paar minuten mee. Voeg het water en de bouillonblokjes toe breng aan de kook. Scheur de blaadjes munt van de takken en hak fijn en voeg toe aan de pan met courgette. Zet het vuur uit en pureer de soep met de staafmixer en roer de slagroom er door. Breng de courgettesoep eventueel nog op smaak met wat extra peper en zout en verwarm nog een minuutje door. Garneer de soep eventueel met een takje munt en wat extra courgetteblokjes.
trostomaten heerlijk om zo te eten of een soepje mee te maken
Elstar appels een heerlijk Hollandse appel
Watermeloen lekker om te eten
Winter prei planten Sla en Koolplanten de laatste courgetteplanten, komkommerplanten en allerlei pootaardappels en zaden